Tacksamhet

 Idag är det dags att berätta om min tacksamhet för den gångna veckan. För visst har vi något att vara tacksamma för under veckorna. Det var ett tag sen jag skrev om tacksamhet men nu är jag igång igen.
Här hittar du fler tacksamheter hos Eva Trillian
 
Min tacksamhetslista:
 
  • För mitt egna hemmaspa som jag gjorde, det var så skönt med varmt bad med tända ljus och doftljus, skrubbade kroppen och ansiktet med socker, olja och citron, även fotbad med såpavatten. Smorde in mig med olja. Så skönt. Det ska jag göra varje helg nu.
  • bra arbetskamrater, de är guld värda
  • Marabous choklad "Oreo filled" 320 g mycket god, den bästa och godaste jag ätit
  • en grå tröja som jag köpt på second hand
  • möte med Internationella gruppen, trevligt att träffas igen och bra punkter på programmet
  • för att jag simmade 1000 meter trots lite förkylning. Inte så bra när man är förkyld, men men.
  • myspyskvällar liggandes i soffan med myspyskläder och en bok
  • har varma kläder nu när det har varit upp till -25 grader ute
  • för att det har blivit ljusare och längre dagar

 

Ha det bra

Kram Marina

Mitt eget hemmaspa

Oj så kallt det är idag. När jag kollade in termometern så visade den -23 grader. Så idag blir det en hemma dag. Jag hade tänkt gå på en promenad men den ställer jag in tills det blir lite varmare ute.
I eftermiddags så gjorde jag ett hemmaspa. Först gjorde jag i ordning de produkter jag skulle använda mig av. Jag hällde upp lite olja blandat med eterisk olja i en burk. Sen gjorde jag en peelingkräm bestående av olja, citron och socker.
Sen tände jag lite ljus på toaletten och lät lampan på balkongen lysa för att få in lite mer ljus. I en behållare blandade jag bakpulver och eterisk olja för att det skulle dofta gott i badrummet.

 
Sen hällde jag upp ett varmt bad och låg där i ca 20 minuter. Sen smorde jag in mig med kropps och ansiktspeelingen och sköljde av mig noga med varmt vatten. Torkade av kroppen och sen satt jag med fötterna i ett varmt bad med lite Grumme såpa. Efteråt smorde jag in fötterna och resten av kroppen med oljan som jag gjorde innan, Jag känner mig som en ny människa. Så himla skönt!
 
 
Sen tog jag på mig mina myspys byxor och en tröja och kröp ner i soffan och läste en bok. Sen blir det mello.
Det skulle ha varit gott med lite färsk frukt, men hade inte nån frukt alls hemma.
 
 
 Summa summarum, allt som jag använde mig av som skrubben och fotbadet är miljövänligt så du kan med gott samvete göra detta spa en gång i veckan. Skulle däremot hitta några miljövänliga doftljus också. Dessutom är det billigt, så att alla har råd med ett eget hemmaspa. De största vinsterna du gör här är både bra för naturen, din plånbok och en avslappnande tid för dig själv.
 
Ha en bra lördag.
Kram Marina
 
 

Blogglista om vinteraktiviteter 2018

Hittade denna blogglista hos Sevendays. Listan handlar om vinteraktiviteter. Trots att jag bor i norra norrland, så är jag ingen friluftsmänniska, helst inte på vintern. Men jag gör listan i alla fall.

Vintersport är: det tråkigaste som finns

Min favoritaktivitet på vintern är: fotograferar ofta, även på vintern, även att få till Gråsjälören på isvägen.

Det här gör jag helst inte: Inga vintersporter överhuvudtaget

En vintersport jag skulle vilja testa: Eftersom jag är från norra Norrland, har jag provat på det mesta som slalom, skidor, skridskor och åka skoter, men inget passar mig.

Det här smakar bäst efter en dag ute i kylan: Självklart varm choklad och ostsmörgås,

En perfekt aktivitet för en solig söndag: ta en lång promenad på isvägen till den lilla ön Gråsjälören, där man kan köpa våfflor eller varmkorv.

Så här klär jag mig utomhus: Täckbyxor och varm jacka.

En låt som får mig att vilja sporta: Run to the hills med Iron Maiden

 

Fredagen har varit lugn, men även lördagen kommer att bli lugn, men på ett annat sätt, så kika gärna in då för att se vad jag kommer att göra.

Ha en bra fredag.

Kram Marina.