20 frågor om min stad - Luleå

Om du skulle få frågan om din stad var värt ett besök, eller rent av att flytta dit, vad skulle du svara dem. Skulle du rekommendera den stad du bor i till andra? Varför? Här har jag sammanställt en lista som gör det möjligt. Kul att veta hur din stad är.
 
1. Det bästa med din stad? Finns mycket vatten, har oftast flest soltimmar under sommaren, har 2 hamnar som är välbesökta, har bra cykelvägar, Kulturens Hus
2. Det sämsta med din stad? Är en liten stad, har inte så mycket utbud av det jag vill att det ska finnas i en bra stad, tex  hötorget.i Stocholm,, fler parker, jag saknar även butiker som Goodstore i Stockholm som säljer vegetariskt och ekologiskt, saknar även en renodlad vegetarisk restaurang
3. Vilka sevärdheter finns i din stad? Kyrkbyn i Gammelstad, Teknikens Hus, skärgården, Domkyrkan
 
4. Vad gör du på sommaren i din stad? Badar och solar på olika badstränder, cyklar ofta långa sträckor, sitter ofta i Norra och Södra hamn och ser ut över hamnarna och bårtarna
5. Vad gör du på vintern i din stad? Jag är ingen vintermänniska då jag inte tycker om att åka skidor, skoter eller annan vintersport.  Men däremot går jag gärna över isvägen från mig till Norra eller Södra Hamn och ut till Gråsjälören, som är ett bra och välbesökt utflyktsmål på vårkanten.
 
 
6. Det bästa med ditt bostadsområde? Bor bara 100 m från vattnet, 8 minuters promenad till en lite halvstor badstrand med båtbrygga .Relativt nära centrum, bara 3½ km från stan.
7. Vilka butiker besöker du mest? Jag brukar mest gå i  second hand butiker
8. Vilka shopping gallerior finns det? Smedjan, Strand och Shopping har många butiker och caféer. Dessutom har vi Storheden ett område med bara butiker och matvarubutiker. Där handlar jag mest.
9. Bästa Fikastället? Clas Olsson och Espresso House är populära ställen. Båda finns i Smedjan
10. Vilka matbutiker finns?  Ica Maxi är bäst, Willys är billig och bra och självklart finns Ica och Coop också
11. Nämn några favoritrestauranger/krogar/barer i din stad? Jag äter mest på Max Hamburgerrestaurang, men även på Friends som både är en restaurang och ett cafe, Friends har dessutom en bra uteservering på sommaren. Jag går sällan ut på krog och barer men det finns några som är populära som .....?
12. Favoritklädbutik? Jag köper bara kläder i second hand butiker och det andra också.
13. Finns det  festivaler i din stad? Ja vi har 2 festivaler, Luleå Hamnfestival i mitten av juli och Musikens Makt i augusti båda är gratis, medan den sistnämnda är mer lokala artister.
 
14. Hur är vädret i din stad? På sommaren har vi oftast flest soltimmar, men sommaren i sig är ganska kort. Vi har ljusa sommarnätter. På vintern är det ofta för kallt och för mycket snö.
15. Finns det badstränder i din stad? Ja vi har många, en badstrand centralt- Gultzauudden , och flera små badstränder på mitt bostadsområde, Lulsundsbadet, Arcusbadet och camping, Storsand nära Storheden, sen finns det några fler i staden också som ligger en bit utanför. Sen har vi ju skärgården där det finns många fina badstränder.
16. Nämn 3 saker som är gratis att göra i din stad? Att besöka alla fina badstränder runt om i Luleå, Kulturens Hus har både bibliotek med utsikt över Norra Hamn och en konsthall som är gratis, att gå upp för Mjölkuddsberget och se ut över Luleå, Hägnan i Gammelstad med gamla gårdar som man får gå in i och djur finns betande och ett café finns. Även Norrbottens Muséet är gratis
 
17. Hur kommer man till din stad? Från Stockholm går det direktflyg och även tåg går direkt till Luleå. Inga byten behövs
18. Finns det något i din stad som inte finns någon annanstans? Kan inte komma på någonting just nu
19. Hur är människorna i din stad? De är trevliga men de tror ibland att de är Stockholmare. De är
20. Finns det något mer du vill berätta om din stad? inte som jag kan komma på
 
Ha en bra kväll och tänk på att ni är värdefulla
Kram Marina
 

Kommentarer:

1 Ake:

Jag har varit i Lule ett par gånger... Har några fd arbetskamrater där (5 st) Fin stad och så har ni en vacker skärgård :)

Svar: Kul! Ja skärgården är fin.
Marina Nilsson

Kommentera här: