En rolig historia

När jag rensade bland papper så hittade jag denna Stockholms historia. Jag gick barnskötarutbildning och vi var på studieresa till Stockholm för jättemånga år sedan. När vi kom hem från Stockholm bad vår lärare att säga ett ord till var och en av oss, ibland ett verb, ibland ett adjektiv mm. Av det blev det en historia om vår resa. De understrukna orden är dessa ord som vi sa. Historien blev hur tokig som helst, jag skrattade jättemycket när jag läste den.

Jag måste bara få dela den historien med er. Så här blev resan/historien:

BSK:s fläskiga resa till Stockholm.

En grön måndageftermiddag reste 19 stycken från Bsk-klassen till ett varmt Stockholm. Det var 18 oerhört kalla elever och en mycket grå lärare. Vagnen på tåget delades med 15 roliga VdBu 1 - elever, 14 tråkiga från VdBu 2, samt deras 2 klassföreståndare, röda Anna och prickiga Rose-Marie. Som assistent medföljde den rutiga Agneta.
Konduktören cyklade från kupé till kupé, ritande efter huvudbiljettföraren som hade gömt sig i en taklampa. Väl inne i sittvagnen till Boden skrattade alla medan ledarna höll på att gråta.
Två vassa SJ-killar sprang på med 8 kartonger randig mat, som Trafikrestaurangen bjöd de runda resenärena på, för att de var så fyrkantiga. Ingen i gruppen tyckte att maten var hård!
Efter en mjuk och brun natt i den randiga liggvagnen, tågade alla av tåget och sprang in på Stockholms central, där de runda klassföreståndarna och tjorviga Barbro löste turistcards till alla, så att de skulle kunna åka skoter hit och dit i Stockholms tunnelbana.
Under det första studiebesöket i kongresshallen på Norra Bantorget, sov alla, när den slaskige föreläsaren redogjorde för forskning om barn med motoriska svårigheter.
De flesta tyckte att det var litet att få veta en del om barns kultur och påverkan av massmedia, men längtade ändå till det stora hotellet med duschar, och bad därför den brede ledaren att slippa den sista föreläsningen, för att ro hem och hoppa före teaterbesöket på China, som blev en smal upplevelse. Efteråt promenerade alla till pizzeria Piraten i Gamla Stan och åt, tills Märta och Els-Marie, sa att de var så gulliga. Sotiga Madde hade fått en chili con carne. Tommy och Peter satt fortfarande och  åt varsin lasagne. Urgröpte Tommy blev mätt fort, men kantige Peter erbjöd sig frivilligt att äta även av Tommys kålpudding.
Redan efter en dags vistelse i det ruggiga Stockholmsvädret, åkte alla tunnelbana kord och tvärs som om de vore infödda storstadsbor och hittade både till Montessoriförskolan i Danderyd och Djursholm.
En del började tidigt att längta hem efter sin T-central, och kröp på tåget på Stockholms central för att sedan välkomnas av sina sotiga kor i ett Gällivare med randig snö och enorm blå himmel och alla berättade att det var deras livs gulaste resa!
 
 
 
 
Ha en bra dag allihopa
 
Kram Marina
 
 

Kommentera här: